З 22 по 25 жовтня 2013 столиця України стала центром уваги світової спільноти у сфері медичного та оздоровчого туризму

Перший професійний захід Всесвітньої асоціації медичного туризму (GHTC) на території країн СНД об'єднало понад 50 компаній з 12 країн - Австрії, Угорщини, Німеччини, Греції, Індії, Іспанії, Італії, Латвії, Литви, Туреччини, України та Швейцарії.

MTEC.Kiev - Medical Travel Exhibition and Conference. Kiev - перший і унікальний за своїм форматом проект на території країн СНД, який дозволив зустрітися на одному майданчику в один і той же час абсолютно всім гравцям ринку медичного і оздоровчого туризму шляхом об'єднання найбільших проектів - 22-ї Міжнародної виставки «Охорона здоров'я 2013» та ювілейного 20-го Міжнародного туристичного салону «Україна 2013» - UITM'2013.

 

Організатори MTEC.Kiev 2013 - компанія ДП «Прем'єр Експо» (ITE Group Plc), Співорганізатор - Всесвітня асоціація медичного туризму (GHTC). Захід відбувся за підтримки Української асоціації медичного туризму (УАМТ), Асоціації лікарів медичного туризму та Турецької Асоціації медичного туризму ТНТС.

Гостями церемонії відкриття виставки стали: повноважний посол Республіки Туреччина в Україні, пан Мехмет Самсар, і глава Всесвітньої асоціації медичного туризму, пан Емін Чакмак. У якості почесних гостей виставку відвідали представники посольства Фінляндії, Угорщини, Австрії, Німеччини, Куби, Аргентини, Малайзії, Узбекистану, Лівії.

Із 13 000 кв.м. загальної площі виставки «Охорона здоров'я» та Міжнародного туристичного салону «Україна 2013», близько 2000 кв.м. зайняла експозиція MTEC.Kiev 2013. Серед експонентів - клініки загальної спеціалізації, реабілітаційні та оздоровчі центри, клініки пластичної хірургії, репродуктивної медицини, центри естетичної медицини та оздоровчі курорти, представники українського сектору оздоровчого та медичного туризму, а також оператори виїзного медтуризму.

Цього року Україна приєдналася до Всесвітньої асоціації медичного туризму (GHTC) у складі Української асоціації медичного туризму (УАМТ), що дозволить клінікам України заявити про себе на світовому рівні за параметрами ціна-якість і вийти на гідні позиції на глобальному ринку медичного туризму.

Ділова програма

Проведення виставки супроводжувалося організацією ділових зустрічей для учасників, що і стало особливістю MTEC.Kiev, оскільки переговори були передбачені спеціальною B2B програмою VIP Hosted Buyers Program. У програмі взяли участь абсолютно всі експоненти виставки MTEC.Kiev. Дана програма - це інтеграція міжнародного досвіду проведення виставок і конференцій з гарантією результату і ефективності участі для експонентів.

Програма почала свою роботу 21 жовтня в готелі «Fairmont» для турецьких представників сфери охорони здоров'я. Офіційна церемонія супроводжувалася привітанням від почесних гостей з посольства Республіки Туреччина в Україні: консула Республіки Туреччина пана Еврена Мюдеррісоглу, а також генерального директора «Turkish Airlines» - пана Хакана Йілмаз. Вечір закінчився чудовою гала-вечерею для всіх учасників VIP Hosted Buyers Program і церемонією нагородження партнерів від Всесвітньої асоціації медичного туризму GHTC.

22-25 жовтня, учасники Програми продовжили свою роботу безпосередньо на виставці. Для проведення переговорів і підписання договорів про співпрацю та розвиток напрямку медичного туризму з клініками - експонентами на запрошення. Учасників заходу було 88 делегатів з 11 російськомовних країн: Азербайджану, Білорусі, Болгарії, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Латвії, Молдови, Румунії, Росії, України та Узбекистану. Делегатами VIP Hosted Buyers Program були професіонали та експерти галузі - оператори медичного туризму, туристичні агентства та лікарі-фахівці. У рамках програми VIP Hosted Buyers Program відбулося понад 2500 зустрічей, що, безсумнівно, спричинить посилення міжнародного співробітництва у сфері медичного туризму і стане потужним поштовхом для розвитку даної галузі.

 

Науково-практична програма

23-24 жовтня відбувся Перший регіональний конгрес медичного туризму «Сучасний розвиток медичного туризму в світі. Потенціал країн СНД. Обмін досвідом», який органічно доповнив роботу виставки своїм новим форматом. Організатор - Всесвітня асоціація медичного туризму GHTC. Протягом 2 днів у роботі Конгресу взяли понад 500 слухачів з 15 країн світу та понад 50 доповідачів з 9 країн світу. З вітальним словом виступив почесний гість Конгресу - Радник Міністра Охорони здоров'я України, Голова «Українського медичного клубу» - Сорока Іван Миколайович.

У пленарному засіданні 23 жовтня ухвалили участь провідні фахівці у сфері медичного туризму, представники зарубіжних клінік, державних органів і профільних об'єднань . Одним з ключових доповідачів стала Марія К. Тодд - засновник The Mercury Healthcare Companies, експерт в питаннях менеджменту в сфері охорони здоров'я, розвитку бізнесу та інтеграції медичних установ, а також медичного туризму, яка люб'язно поділилася своїм досвідом із слухачами Конгресу. З доповідями у пленарному засіданні виступили також представники Туреччини, Індії, України, США, Латвії, Угорщини, Греції, Грузії та Німеччини.

З доповіддю виступили : проф. Альпер Челік, фахівець метаболічної хірургії (Туреччина); лікар Навніт Мальхотра, віце-президент Medanta - The Medicity (Індія); Віолетта Янишевська, президент Української асоціації медичного туризму; Гунта Ушпеле, менеджер відділу туризму та зовнішньоекономічної діяльності муніципальної ради Юрмали (Латвія); Валентина Поберська, професор НДІ медичної реабілітації та курортології Міністерства охорони здоров'я України; лікар Агнеш Фені, старший радник Міністерства національної економіки Республіки Угорщина; Вікторія Мінцер, президент Асоціації лікарів медичного туризму (Україна); Іоанніс Андроутос, менеджер фінансового планування компанії IASO SA (Греція); Анастасія Пузій - представник «EUROEYES Сlinic» (Німеччина), лікар Паата Ратіані, генеральний директор MedtourGeorgia (Грузія); Юлія Хомич, директор департаменту координації роботи по країнах СНД Турецької асоціації медичного туризму. Завершив своєю доповіддю роботу Пленарного засідання - Голова правління Всесвітньої асоціації медичного туризму GHTC - пан Емін Чакмак.

24 жовтня Конгрес MTEC.Kiev продовжив свою роботу в трьох профільних секціях - онкологія, реабілітація та репродуктивна медицина. Особливістю цієї частини Конгресу є те, що доповідачами стали виключно лікарі - фахівці, які в рамках виступів поділилися своїм досвідом по кожному напрямку з українськими колегами.

Секція 1 . Спеціалізація: «Онкологія», що об'єднала близько 70 лікарів-фахівців, була присвячена тенденціям розвитку лікування онкологічних захворювань в Україні в контексті медичного туризму. Доповідачами секції стали провідні фахівці зі спеціалізованих клінік ЛІСОД, ІННОВАЦІЯ, Кібер-клініка ім. СПІЖЕНКО, компанія «Медмаркетінг», компанія «Медконсалтінг». З доповіддю виступила Президент УАМТ - Віолетта Володимирівна Янишевська.

У рамках секції відбувся майстер-клас з роботизованої хірургії за технологією «Da Vinci» від спеціальних гостей заходу - професорів з навчальної та дослідницької клініки «Бахчілар». За словами фахівців, дана технологія є проривом в області хірургічної техніки, так як цей робот дає можливість проводити найскладніші хірургічні втручання на мінімально-інвазивному рівні.

Секція 2. Спеціалізація: «Реабілітація». Тематика секції: «Сучасна медична реабілітація», в рамках якої вели дискусію провідні фахівці в секторі курортології, бальнеотерапії, реабілітації України та Туреччини. Модератор сесії - Валентина Олександрівна Поберська, професор Українського НДІ медичної реабілітації та курортології Міністерства охорони здоров'я України. Теми українських доповідей охоплювали питання використання у реабілітації природних лікувальних ресурсів України: бальнеогрязьових курортів, мінеральних лікувальних вод, досвід відомчих реабілітаційних центрів, реабілітації дітей з онкологічними захворюваннями, а також пацієнтів з аддикцією до стимуляторів. Турецькі колеги презентували тенденції розвитку термального туризму та фізіотерапії, а також туризму для людей похилого віку. Наприкінці сесії було проведено Круглий стіл з питань розвитку медичного туризму, який був організований та проведений Головним фізіотерапевтом м.Києва - Сергієм Никодимовичем Бучинським.

Секція 3. Спеціалізація: «Репродуктивна медицина». Основними проблемами, порушеними у даній секції, стали медичні та правові аспекти розвитку репродуктивної медицини в Україні крізь призму медичного туризму. Модератор сесії - Ігор Торський, віце -президент Української асоціації медичного туризму УАМТ.

З доповідями виступили провідні фахівці клінік «Мать і дитя», ВІКТОРІЯ, медичної компанії «Іlaya» та ін. Юридичні та правові аспекти були представлені фахівцями компанії «ІРТСА», «Центру медичного і фармацевтичного права», компанією PanamedicalGroup (Великобританія), бізнес- школою МІМ та ін.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.