23 березня успішно відбувся Науково-практичний семінар з реабілітації, організований Українською Асоціацією Медичного Туризму. Ця знакова подія в сфері розвитку в'їзного медичного туризму, зокрема одного з найбільш перспективних напрямків - реабілітації, зібрала передових фахівців галузі з усієї України.

Актуальність теми для суспільства також підкреслює підтримка народного депутата України, заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Сисоєнко Ірини Володимирівни, яка відкрила захід вітальним словом.

Відразу варто підкреслити, що саме за ініціативи Ірини Володимирівни при Комітеті ВРУ з питань охорони здоров’я, був розроблений проект ЗУ "Про попередження інвалідності та систему реабілітації в Україні", який вже було представлено на засіданні відповідного Комітету ВРУ.

Україна є надзвичайно перспективною країною для розвитку різних видів реабілітації. Це пов’язано, в першу чергу, зі сприятливим кліматом, багатою рекреаційною базою, входом до моря, популярними туристичними містами, які вже мають гідну напрацьовану реабілітаційну базу та інфраструктуру та досвід роботи з іноземними пацієнтами (Одесса, Трускавець, Львів та ін) . Багато провідних українських медичних та оздоровчих центрів знаходяться саме у цих містах, а межування України з Європейським Союзом та доступна вартість послуг збільшують перспективність в’їзного медичного туризму в декілька разів.

Президент УАМТ та одночасно модератор заходу Янишевська Віолетта Володимирівна неодноразово підкреслювала важливість розвитку в’їзного медичного туризму, зокрема в реабілітації, адже це надзвичайно перспективна галузь медицини, яка має високий потенціал!

В адміністративній частині заходу піднімалися ключові питання реабілітації в медичному туризмі; перспективи, розвиток та юридичні аспекти; питання залучення інвестицій та актуальні питання в подборі кадрів в роботі реабілітаційних центрів.

В практичній частині головні лікарі та керівники реабілітаційних центрів України та інших країн поділилися власним досвідом, сучасними тенденціями, представили свої досягнення, переваги та подальше бачення розвитку даного напрямку.

Особливу зацікавленість викликав майстер-клас провідного спеціаліста з остеопатії та краніально-сакральної терапії, який завершував програму заходу.

Щиро сподіваємося, що даний захід став джерелом знань для всіх учасників Семінару, посприяв обміну інформацією та досвідом, допоміг учасникам визначити напрямки розвитку та сформував чітку стратегію подальшого розвитку медичного туризму в реабілітаці.

Всім учасникам дякуємо за увагу!

До нових зустрічей!

Українська Асоціація Медичного Туризму