25.10.2013 р.  В рамках виставки «Охорона здоров'я – 2013» проходить Конгрес медичного туризму

Перший регіональний конгрес медичного туризму «Сучасний розвиток медичного туризму в світі. Потенціал країн СНД. Обмін досвідом» проходить за підтримки МОЗ України та міжнародної конференції медичного туризму MTEC.Kiev. 

У рамках пленарних засідань учасники конференції розглянули світовий досвід розвитку галузі медичного туризму. Головний виконавчий директор групи компаній Mercury Healthcare Companies із США Марія Тодд підкреслила, що для успішного впровадження кращих прикладів розвитку країни як оператора медичного туризму, Україні необхідно знайти свої унікальні переваги у діагностиці, лікуванні, реабілітації, а також в інформаційному представленні себе світовій спільноті.

Під час дискусії президент Української асоціації медичного туризму Віолетта Янишевська наголосила, що наша держава має усі можливості для активного розвитку медичного туризму. Зокрема, на належному рівні з медичного погляду перебувають такі галузі охорони здоров’я України як медицина репродуктивного здоров’я, офтальмологія, стоматологія та ряд інших. Провідні вітчизняні лікарі володіють унікальними медичними технологіями, що не мають аналогів у світі. Саме завдяки цьому Україна вже є цікавою для операторів медичного туризму з пострадянських держав та активно розвиває співпрацю з країнами Європи у цьому напрямку.

Під час сесії «Репродуктологія», що відбулася в рамках конгресу, українські фахівці зі спеціалізованих клінік продемонстрували свої досягнення в сфері лікування безпліддя. Дану сесію відвідало багато лікарів акушерів-гінекологів із країн Середньої Азії – Казахстану, Узбекистану, Киргизії та країн Прибалтики.

«Результатами українських репродуктологів можна пишатися і на міжнародному рівні», – підкреслила президент Української асоціації медичного туризму Віолетта Янишевська.

На Конгресі були представлені успіхи в розвитку медицини та медичного туризму представників клінік та операторів з Туреччини, Індії, Латвії, Угорщини, Греції, Іраку, Грузії.

Прес-служба МОЗ України