22-24 квітня 2019 - Баку - Азербайджан

Прес-реліз

3-й Всесвітній форум з розвитку медичного туризму і 5-е щорічне Засідання Генеральної Асамблеї з успіхом відбулися 23 квітня 2019 року в Баку, Азербайджан. Захід пройшов за підтримки Державного Туристичного агентства Азербайджану, Асоціацій оздоровчого та термально-курортного туризму Азербайджану в співдружності з Асоціацією підприємців Азербайджану 23 квітня 2019 року - в Баку, Азербайджан.

Оздоровчий туризм – галузь бізнесу, що стрімко розвивається, впевнено займаючи лідируюючі позиції сучасної індустрії. Основною відмінною рисою цього виду туризму є те, що він не залежить від сезону і завжди доступний. Форум проходив під девізом «Глобальне здоров'я для кожного».

 

Делегати з більш ніж 20 країн - членів GHTC взяли участь в 3-му Форумі і Виставці медичного оздоровчого туризму. У форумі взяли участь понад 150 досвідчених топ-менеджерів світової системи охорони здоров'я, провідних експертів і відомих вчених, в основному з Азербайджану, які успішно розвивають цей напрям бізнесу.

Метою 3-го Всесвітнього медично-туристичного Форуму, було зібрати видатних представників державного і приватного секторів сфери охорони здоров'я і туризму. Подібний формат заходу дав можливість для ефективного обміну досвідом між регіональними та світовими представниками  обох вищезазначених галузей. Делегати форуму обговорили стратегічно важливі питання  розвитку  світового медичного туризму.

Перед присутніми виступили представники різних країн, такі як пан Емін Чакмак (почесний засновник і голова GHTC, голова Турецького Ради з охорони здоров'я), д-р Мільенко Бура (Хорватська асоціація медичного туризму), д-р Віолетта Янишевська (президент Української Асоціації Медичного Туризму), г-н Лутц Лунгвіц (Німецька медична оздоровча Асоціація). Під час панельної дискусії, модератором якої був  пан Юнус Гуркан (почесний голова Наглядової Ради GHTC, Туреччина), учасники активно обмінювалися міжнародним досвідом.

 

 

Щорічні збори Генеральної Асамблеї 2019 року

Г-н Джейхун Ашуров - Генеральний секретар (Азербайджан) відкрив Генеральну Асамблею. З вітальними словами виступили пан Руслан Гулієв (4-й президент / Азербайджан), пан Емін Чакмак (засновник і почесний голова / Туреччина), г-н Юнус Гуркан (президент Наглядової Ради / Туреччина).

доповідь:

Г-н Джейхун Ашуров - Генеральний секретар (Азербайджан) представив:

  • Установчі документи засідання Генеральної Асамблеї
  • Систему рейтингової оцінки і Схему присудження нагород
  • Анталійську декларація (з короткими  посиланням на Дубайську і Амманску  Декларації)
  • Коротку довідку про GHTC (короткий анонс)
  • Біла книга - про конкретні дії, що знаходяться на етапі розробки
  • Заплановані ініціативи та узгодження плану дій на 2019-2020 роки.

 

GHTC Forum 2019 Бакинська декларація

Бакинська декларація була проголошена на щорічному 3-му Форумі Глобального Ради медичного туризму 23 квітня 2019 року. Декларація базується на спадкоємності основоположних принципів задекларованих попередніми Деклараціями організації. Основна мета - розвиток міжнародного співробітництва різних секторів галузі медичного туризму!

Третій Глобальний «Бакинський» форум, задекларував концепцію «Оздоровчий туризм - привабливий вибір способу життя для кожного», для реалізації якої Глобальною Радою медичного туризму були визначені наступні завдання:

  • Налагодити дієву співпрацю і розподіл ролей між «Охороною здоров'я» та «Туризмом» в діяльності Глобального ради медичного туризму, розробити і впровадити механізм і тактичний підхід щодо співпраці;
  • Переносити інноваційні підходи та світові стандарти якісного сервісного обслуговування в оздоровчий туризм;
  • Визначити міжнародні інфраструктурні вимоги до оздоровчого туризму і пропозиції щодо застосування нових технологій;
  • Впровадити і адаптувати кращі світові практики врегулювання правових аспектів діяльності та необхідність дотримання юридичних норм країнами-членами GHTC;
  • Розробити план спільних дій, з підтримки ініціатив взаємного співробітництва та вироблення механізму спільних робочих процедур в сфері розвитку охорони здоров'я і туристичного потенціалу в рамках GHTC;
  • Підготувати маркетингову стратегію розвитку та управління Глобальною  Радою , обміну досвідом і співпраці в галузі охорони здоров'я та туризму між країнами-учасницями GHTC;
  • У Бакинській декларації були розроблені основні інноваційні принципи GHTC і затверджені кращі практики «Медичного туризму» для подальшого їх впровадження в брендових медичних установах по всьому світу.

ВВибори

 5-е щорічне зібрання Глобального Ради GHTC, висунуло на пост президента наступні кандидатури:

 - Доктор Мільенко Бура (Хорватія)

- Доктор Віолетта Янишевська (Україна).

 

Призначення:

Генеральна Асамблея призначила наступні посади:

Президент GHTC - Віолетта Янишевская - Україна

Генеральний секретар - Ігор Торський - Україна

 

Віце-президентів з наступних країн:

Віце-президент - пан Джейхун Ашуров - Азербайджан

Віце-президент, доктор Цзя Сяо Фан, Китай

Віце-президент - пан Бура Мільенко - Хорватія

Віце-президент - пан Лутц Лунгвіц - Німеччина

Віце-президент - доктор Алех Шарма - Індія

Віце-президент - пан Самер Аль-Хуффаш - Йорданія

Віце-президент - пані Саулеш Каленова - Казахстан

Віце-президент - д-р Ахмет Савасан - Північний Кіпр

 

Наглядова рада GHTC

Президент - пан Юнус Гуркан, Туреччина

Делегати 5-й Асамблеї вирішили активізувати діяльність і підвищити роль GHTC на світовому туристичному ринку охорони здоров'я. Делегати також підкреслили важливість етичних аспектів в медичному туризмі, доступності медичних послуг для країн-членів; необхідність в постійному обміні медичним досвідом, інноваційними підходами медицини, інвестиційними проектами, створення та розробка освітніх програмам для учасників медичного і оздоровчого туризму.