Лікарня HYKSIN і компанія NEUTRON THERAPEUTICS підписали угоду про співпрацю з питання бор-нейтронозахватної терапії (БНЗТ).

У 2018 році Онкологічний центр Університетської лікарні м. Гельсінкі отримає перше в світі обладнання бор-нейтронозахватної терапії (БНЗТ), яке призначене для використання в лікарнях. Нова технологія дала багатообіцяючі результати в лікуванні раку голови і шиї.

HYKSin (приватна лікарня) при Університетській лікарні м. Гельсінкі і компанія Neutron Therapeutics уклали угоду про можливість застосування цього новітнього виду лікування для іноземних пацієнтів.

Нова технологія дає можливість проводити лікування бор-нейтронозахватної терапією БНЗТ

Бор-нейтронозахватної терапія (БНЗТ) - це променева терапія, яка біологічно орієнтована на певну систему організму. В Університетській лікарні м Гельсінкі з 1999 по 2011 рік понад 200 пацієнтів отримали цей вид лікування.
Однак цей метод лікування довелося припинити, так як ядерний реактор закрили. Після цього, компанія Neutron Therapeutics розробила технологію бор-нейтронозахватної терапії, засновану на випромінюванні, яке працює не на основі реактора, а за принципом коллайдера. Перевага цього виду лікування полягає в тому, що лікувальна доза опромінення може бути надана навіть в разовій дозі, тоді як лікувальні сеанси звичайної променевої терапії робляться кілька разів в залежності від характеру захворювання і форми лікування. Крім того, цей метод променевої терапії впливає виключно на ракову пухлину і не вражає здорові тканини.

Дізнатися вартість лікування

Бажаєте дізнатися скільки коштує лікування?

Дайте відповідь на кілька питань і отримайте попередню інформацію про вартість діагностики та лікування!

Чи є у Вас результати досліджень?*Можна вибрати кілька варіантів
ПЕТ-КТ
МРТ
КТ
Біопсія
Ангіографія
Інші
Дослідження не проводилися
Назад Далі

Перший пристрій БНЗТ в світі, придатний для використовування в лікарнях

Новітній пристрій БНЗТ буде розміщено в сучасній будівлі Університетської лікарні м Гельсінкі, в районі Мейлахті. Цей метод лікування почне застосовуватися восени 2018. Фінські пацієнти будуть отримувати цей метод лікування в рамках системи громадської охорони здоров'я. Приватна лікарня HYKSin при Університетській лікарні м Гельсінкі буде пропонувати цей метод лікування іноземним пацієнтам.

"Будучи першою лікарнею в світі, яка почне лікування БНЗТ, ми отримаємо значну перевагу в лікуванні ракових захворювань в порівнянні з іншими клініками. Ми також будемо прагнути досліджувати придатність цього виду лікування для інших видів раку. Наш досвід і значущість в глобальному дослідженні лікування онкологічних захворювань зросте", говорить Йоханна Маттсон, головний лікар Онкологічного центру Університетської лікарні м. Гельсінкі.

Компанія Neutron Therapeutics поставить це новітнє обладнання до Фінляндії. "Високий рівень досліджень, що проводяться в онкологічному центрі Університетської лікарні м Гельсінкі і досвід, отриманий за попередні роки при використанні методики БНЗТ, стали підставою для того, щоб обладнання було направлено саме до Фінляндії", зазначив Ерккі Тенхунен, який керує справами компанії в Фінляндії . "У нас великі надії на поширення цього методу лікування. Початок співпраці з HYKSIn  важливий для виходу наших медичних послуг на міжнародний ринок".

HYKSin залучає іноземних пацієнтів

Угода про співпрацю між HYKSin  і компанією Neutron Therapeutics стане початком використання цього новітнього методу лікування для іноземних пацієнтів.

"Більшість наших пацієнтів (близько 80%) приїжджає з-за кордону, тому у нас є значний досвід в лікуванні іноземних пацієнтів. Ця форма лікування стане одним з флагманів нашого спектра послуг і це, безумовно, приверне інтерес наших партнерів з міжнародного співробітництва", - з радістю повідомляє Маркус Орава, генеральний директор HYKSin Ltd.

HYKSin надає медичні послуги Університетської лікарні м Гельсінкі фінським і іноземним приватним пацієнтам. Лікування хворих проводиться за участю медичного персоналу Університетської лікарні з використанням новітнього медичного обладнання.

Приватна лікарня HYKSin належить Університетській лікарні м Гельсінкі (70%), фонду Ортона (20%) і пенсійній страховій компанії Варма (10%). Послуги HYKSin забезпечуються постійним штатом працівників у складі 10 чоловік і близько 300 медичних фахівців Університетської лікарні.

Компанія Neutron Therapeutics, створена в США в 2015 році, є компанією, яка розробила метод променевої терапії на основі нейтронозахватної реакції. Компанія хоче продовжити медичні дослідження по лікуванню БНЗТ і випустити пристрій, доступний для всіх онкологічних пацієнтів, яким необхідна перша лінія терапії. Дочірня компанія Neutron Therapeutics Finland Oy, доставить це новітнє обладнання в Університетську лікарню м Гельсінкі, де і відбуватимуться подальші дослідження і розвиток цієї передової технології.