Погляди на красу у всіх різні. Хтось у захваті від блондинок, комусь подобаються брюнетки, шатенки, руді...  Когось захоплює стрункість і навіть деколи надмірна худорба, ну а деякі знаходять натхнення в пишногрудих красунь. Саме така ж ситуація з нігтями. Одні вважають за краще натуральний короткостріжений вид нігтів. Інших приводить у захват довгий, а часом і яскраво розмальований манікюр. Але, мабуть, абсолютно всі сходяться на думці, що нігті і на руках, і на ногах повинні бути здоровими і доглянутими.

Безліч людей легко справляються з цим питанням будинку, але більшість воліють звертатися до професіоналів. Сьогодні варіантів стала манікюр і педикюр безліч: це і спеціалізовані салони, і місця в перукарнях, і окремі стійки в торгових центрах, і навіть прийоми майстрів на дому. Звичайно, варіанти відрізняються рівнем комфортна і ціною - це, безумовно, важливо для нас, споживачів. Але все-таки ключовий в даному виборі має бути безпека. Адже купуючи красу, головне не придбати разом з нею проблему.

«До цього дня безліч жінок звикли і вважають за краще робити обрізний манікюр, хоча більшість європейок давно вже перейшли на апаратний, його ще так і називають - «європейський манікюр», - розповідає лікар-дерматолог клініки Into-Sana Зимовець Вікторія Василівна. - На відміну від традиційного, де майстер використовує кусачки або ножиці, які навіть в досвідчених руках можуть порізати, необрізний манікюр менш травматичний. Отже, ймовірність і можливість поширення в організмі захворювань, які передаються через кров під час процедури зводиться практично до нуля. Адже навіть незначної подряпини може бути досить для проникнення в кров багатьох вірусних інфекцій: ВІЛ, гепатитів В, С і т.д.»

Крім вірусних існує ряд захворювань, яким порізи зовсім не потрібні. Йдеться про грибкові та бактеріальні інфекції, які вражають нігтьові пластини, а далі поширюються на околоногтевую тканину.

«До мене не раз зверталися дівчата, які разом з манікюром і педикюром отримували цілий букет проблем. Найбільш часті - мікробактеріальні фурункульози і грибкові зараження, які мають не лише огидний зовнішній вигляд , а й супроводжуються низкою неприємних симптомів - набряками, болем, свербінням, почервонінням, зміною структури і кольору нігтя», - продовжує лікар-дерматолог Зимовець Вікторія Василівна.

Причина придбання всіх вищезазначених хвороб одна - недотримання і порушення санітарно-гігієнічних норм при проведенні процедури манікюру та педикюру. Тому, з огляду на ризики і важливість проблем, не варто тільки сподіватися на відповідальність персоналу. Вибираючи майстра і місце, нехай головним критерієм все ж будуть відповідність умов роботи і стерилізація інструментів за гігієнічними стандартами. А перевірити це не так вже й важко. Просто адекватно оціните робоче місце і чистоту кабінету в цілому, попросіть продемонструвати Вам процес стерилізації інструментів і не полінуйтеся попросити санітарну книжку майстра. І вже по реакції ви зможете зробити висновки, а отримавши докази - прийняти остаточне рішення: чи можна довірити цій людині свою красу і здоров'я!

Довідка:

Into-Sana - найбільша приватна медична клініка в Україні, що працює в Одеському та Київському регіонах більше 20 років. Власником є американський інвестиційний фонд Siguler Guff & Company. На сьогодні в Одесі клініка має 4 діагностичні центри, 5 підстанцій швидкої допомоги, поліклінічні відділення та стаціонар. У Києві Into-Sana представлена двома медичними центрами, найближчим часом відкриється третій.