18-19 лютого 2016 року Український Центр Томотерапії разом з Кіровоградським обласним онкологічним диспансером провели науково-практичну конференцію «Сучасні методи в радіотерапії», присвячену радіотерапії онкологічних захворювань.

Все частіше лікарі всього світу наголошують – рак не вирок. З ним можна ефективно боротися. Україна, на жаль, займає позицію лідера в Європі якраз за кількістю людей, яким поставили онкологічний діагноз. Кожного року більше, ніж 160 тисяч громадян нашої країни дізнаються, що в них рак, а 90 (!) тисяч українців помирають від онкохвороб. Кожний третій з них – людина працездатного віку. Рак веде свою тиху, малопомітну війну. Ми всі часто чуємо про те, як сім'ї збирають гроші на лікування дітей закордоном. Щороку в Україні реєструють близько тисячі хворих на рак дітей. Більше, ніж 30 відсотків з них є зовсім маленькими – до шести років.

На жаль, мало хто знає, що ефективно боротися з онкохворобами можна і в Україні. В нашій країні вже використовуються нові технології, що дозволяють знищити новоутворення. Саме про це йшла мова під час науково-практичної конференції «Сучасні методи в радіотерапії», яку 18-19 лютого 2016 року провели Український Центр Томотерапії разом з Кіровоградським обласним онкологічним диспансером.

Головною метою конференції є навчання фахівців новим сучасним методам радіотерапії, обмін досвідом роботи променевих терапевтів та лікарів-онкологів. У конференції прийняли участь більше сотні провідних онкологів та радіологів не тільки з України, але з країн СНД і Швеції. 
Перший день конференції був присвячений обговоренню новітніх радіотерапевтичних методик і технологій лікування онкологічних хвороб, зокрема, революційному методу лікування ракових пухлин – томотерапії.

Томотерапія – це дистанційна променева терапія, гібрид сучасного високотехнологічного лінійного прискорювача та комп'ютерного томографа.

В системі TomoTherapy® поєднуються передова технологія формування випромінювання по спіралі та щоденний контроль стану пацієнта і розміру пухлини системою комп'ютерного зображення. Висока точність опромінення cистеми TomoTherapy® забезпечує захист здорових тканин і збереження якості життя після лікування. Український Центр Томотерапії – єдиний в Україні онкологічний центр, який оснащений апаратурою такого рівня.
Семінар «Радіотерапія в педіатрії» відбувся на другий день конференції. З березня 2016 року в Українському Центрі Томотерапії починають лікувати маленьких українців. Зокрема, пацієнти київської Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» зможуть отримати сучасне лікування на базі Українського Центру Томотерапії.

Конференція була організована за підтримки громадської організації «Громадська ініціатива «Право на здоров’я» та кафедри радіології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика МОЗ України. Міжнародним партнером стала шведська компанія Electa (всесвітньо відомий виробник радіотерапевтичного обладнання).

Інформація про компанію
Український Центр Томотерапії – онкологічний центр світового рівня. Це єдиний в Україні центр лікування раку, оснащений системою променевої терапії TomoTherapy® HD. Завдяки застосуванню революційної системи опромінення по спіралі TomoTherapy® HD та останньому поколінню Elekta Synergy®, лікарі мають можливість ефективно опромінювати будь-яке новоутворення найскладніших форм і розмірів у будь-якій частині тіла без шкоди для сусідніх здорових тканин. А завдяки апаратам експертного класу японської компанії Toshiba Medical Systems (УЗД Aplio™ 500 Platinum, КТ AQUILION LB та МРТ Vantage TITAN 1,5T) – діагностувати пухлини найменшого розміру, складної форми і локалізації.
На базі Українського Центру Томотерапії зустрілися кращі практики української онкологічної школи та останні світові наукові та технологічні досягнення діагностики та лікування раку.

Український Центр Томотерапії – це променева терапія для лікування онкології світового рівня.