29 вересня – 1 жовтня у Києві успішно відбулась одна з наймасштабніших подій в Україні в сфері медичного туризму - Міжнародна виставка та конференція медичного туризму МТЕС.Київ.2015, яка традиційно проходить паралельно з виставками «Охорона здоров’я» та «Туристичний салон UITM”.

Організатори виставки – Прем’єр Експо, Всесвітня асоціація медичного туризму та Українська асоціація медичного туризму.

Учасниками виставки МТЕС.Київ стали медичні та реабілітаційні центри, лікарні, агенції та кластери медичного туризму з України, Туреччини, Німеччини, Ізраїлю, Хорватії, Австрії, Латвії, Литви, Польщі, Угорщини, Кіпру, Чеської Республіки.

Всі бажаючі протягом трьох днів мали змогу відвідати виставкові стенди медичних компаній для знайомства з напрямками діяльності організацій, переліком послуг, досягненнями та особливостями лікування. Для отримання відповідей на професійні питання щодо системи охорони здоров’я України – працював стенд Міністерства охорони здоров’я України.

Як завжди, у виставці взяла участь численна делегація з Туреччини з представленням 8-ми провідних медичних центрів на чолі з Турецькою асоціацією медичного туризму.

В рамках виставки 29 вересня відбувся 3-й Міжнародний конгрес медичного туризму з представленням різних країн як напрямків медичного туризму. Традиційно Конгрес відкрили голова Всесвітньої асоціації медичного туризму – Emin Cakmak та президент Української асоціації медичного туризму – Віолетта Янишевська. Протягом Конгресу керівники кластерів та асоціацій з України, Туреччини, Хорватії, Латвії, Ізраїлю, Кіпру представили свої досягнення та переваги в сфері охорони здоров’я, а також можливості лікування для іноземних пацієнтів. На Конгресі також відбулось нагородження сертифікатами «Українська Асоціація Медичного Туризму рекомендує 2015» провідних українських та іноземних медичних компаній за успішну співпрацю та значний внесок у розвиток медичного туризму.

Міжнародний конгрес медичного туризму плавно перейшов у Міжнародну бізнес-програму, яка відбулась у арт-готелі Баккара неподалік від виставкового центру. В2В програма мала формат speed dating і стала продуктивною платформою для знайомства медичних компаній з операторами медичного туризму (лікарями-координаторами, представниками асистингових, страхових та туристичних агентств, представниками профільних Інтернет –платформ та друкованих видань). Цільова аудиторія була заздалегідь ретельно підібрана, що забезпечило максимальну ефективність за короткий час. На презентації учасників особливу увагу привернули компанії такі компанії як: Unimed (Ізраїль), International Medical Science Center (Угорщина), Генезис Дніпро, Центр стимуляції мозку, isida (Україна), Scanmed (Польша), Kvarner Health Tourism Cluster, Pelvic Center Adria Alpe (Хорватія), Junisa (Німеччина). В2В програма була завершена розіграшом цінних призів від учасників заходу та гала-вечерею.

30 вересня було присвячене проведенню двох спеціалізованих сесій для лікарів. В першій половині дня – по реабілітації, у другій – по інноваціям в світовій медицині. На конференціях визнаними експертами були представлені унікальні технології лікування та реабілітації. Піднімалися питання нейрореабілітації («Оберіг», Міжнародна клініка відновного лікування), постінсультної реабілітації («Оберіг», Санарорій Клімковіце), загальної реабілітації (Scanmed, Grand Marine), лікування «Водяним ножем» («Pelvic Center Adria Alpe»), лікування вен «Біологічним клеєм» («Baltic care»), інноваційний метод лікування складних відкритих ран («Дентаум»), лікування та реабілітація із застосуванням клітинних технологій (ilaya, Liv Hospital), пересадка кісткового мозку (Liv hospital), використання ПЕТ-КТ в Україні («Лісод», «Феофанія»), значення мультидисциплінарного підходу у лікуванні (Університетська клініка ОНМедУ , Поліклініка «Добробут») та ін. Слухачі також мали змогу отримати відповіді на свої професійні запитання. Спеціалізовані сесії стали корисним інструментом для обміну досвідом, набуття нових знань та отримання цінних контактів.

Всі доповідачі були нагороджені сертифікатами вдячності від Української асоціації медичного туризму за можливість взяти участь у заходах та поділитися своїм досвідом.

До нових зустрічей на МТЕС.Київ.2016!